Vioolles Kampen

Lijkt het je leuk om (alt) viool te leren spelen? Kom bij ons langs in Kampen voor vioolles of een gratis proefles!

Plezier staat tijdens de (alt)vioollessen voorop en daarbij zijn vooruitgang en genoeg uitdaging twee belangrijke aspecten voor ons bij het lesgeven.

Zowel de viool als de altviool zijn beide fantastische instrumenten die veel overeenkomsten, maar ook verschillen hebben. De altviool heeft een warme en diepe klank en op een viool kun je mooi zingen en hele snelle stukken spelen.

Zowel de altviool als de viool kunnen goed als solo instrument worden bespeeld, maar komen ook heel goed tot hun recht tijdens het samen spelen.

Zou je het leuk vinden om (alt)viool te spelen? Neem contact met ons op via ons contactformulier. Het aanvragen van een proefles is hier ook mogelijk.

“Het hele brein doet mee, dat is nou juist het unieke van muziek”

– Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie

Héctor volgde methodiek voor de viool bij Sergio Castro en methodiek voor de viool en altviool bij Josien le Coultre. Zijn ervaring met vioolles geven begint al in 2012 als particulier viooldocent.

Vanaf november 2017 is hij werkzaam als viooldocent bij muziekschool Pianoforte, eerst in Ommen en Dalfsen en later in Hardenberg. Vanaf 2019 is hij viooldocent bij het Kunstencentrum Atrium te Sneek. Daar geeft hij individuele viool lessen, maar is hij ook artistiek leider van een jeugd strijkorkestje.

Lydia volgde tijdens de opleiding methodiek voor de viool bij Josien le Coultre en in de zomer van 2019 nam ze deel aan de cursus vioolpedagogie “Establishing a Healthy Foundation” te Madrid van Mimi Zweig.

Van januari 2017 tot juli 2018 was ze actief als viooldocente bij Grandesco Classics te Zwolle en vanaf eind oktober 2017 tot op heden bij Muziekcentrum Zwartewaterland te Hasselt. Tevens gaf ze vanaf oktober 2019 tot juni 2021 vioollessen bij muziekschool Pianoforte te Dalfsen en Ommen. Naast de individuele lessen, geeft Lydia ook groepslessen aan kinderen en volwassenen en workshops op diverse basisscholen.

“We weten uit onderzoek dat de verbinding tussen de beide hersenhelften dikker wordt door het musiceren.”

– Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie

Tarieven seizoen 2022/2023

Bovenstaande tarieven zijn excl. BTW.  Bij cursisten vanaf 21 jaar is over lesgelden een toeslag van 21 % BTW van kracht.

Een nieuwe leerling meldt zich voor één seizoen aan (september – juni). We houden de schoolvakanties van de basisscholen in Kampen aan als vrije weken. Een seizoen bestaat uit 34 lesweken en we hanteren een opzegtermijn van één maand. Het lesgeld kan in drie gelijke termijnen worden voldaan.

Wilt u of uw kind graag op vioolles en heeft u een laag inkomen? Voor uzelf en voor uw inwonende kinderen van 18 jaar en ouder kunt u Meedoebonnen aanvragen bij de gemeente Kampen. U kunt hiervoor kijken op https://www.kampen.nl/ondersteuning-lage-inkomens/meedoenbon Vanaf januari 2021 kunt voor uw kinderen tot 18 jaar een bijdrage aanvragen op https://www.samenvoorallekinderen.nl/